پنج شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴

رئيس پژوهشگاه ارتباطات خبر داد: ايجاد مرکز نوآوري نسل 5 موبايل

تلفن همراه

یکشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۶:۰۰


رئيس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات از ايجاد مرکز نوآوري نسل پنجم موبايل در کشور با هدف ثبت اختراع و پتنت در زمينه اين فناوري خبر داد.

وايمکس نيوز - به گزارش مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، محمد خوانساري رئيس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات، با تشريح چشم انداز ايران براي بهره برداري از نسل پنجم تلفن همراه، به عنوان اولين کشور خاورميانه که اين فناوري را بومي مي کند، اين را يک تحول بنيادي در شبکه هاي ارتباطي برشمرد که ديگر تکامل يافته نسل چهارم موبايل نيست و گفت: عمده موضوع نسل پنجم موبايل، تحولات مرتبط با اينترنت اشياء خواهد بود به نحوي که در آينده، تمامي اشياء از طريق اينترنت با يکديگر ارتباط خواهند داشت و اين نيازمنديها، زيرساختهاي جديد مخابراتي را مي طلبد که ديگر مخابرات سنتي پاسخگوي اين تحولات نخواهد بود.

وي ادامه داد: در اين زمينه نيازمند زيرساختهاي جديد ارتباطي و دستيابي به فناوريهايي مانند بيگ ديتا، تراهرتز و رايانش ابري به عنوان زيرساخت هاي نسل آتي شبکه موبايل هستيم.

دکتر خوانساري از ايجاد مرکز نوآوري نسل پنجم موبايل در جهت توليد نقشه راه اين فناوري و با هدف ثبت اختراع و پتنت خبر داد و گفت: برنامه ريزي براي توليد و عرضه اين فناوري و بهره برداري صحيح و هوشمندانه از آن آغاز شده است چرا که براي ايجاد ارزش افزوده و خلق ارزش مبنتي بر فرهنگ ايراني اسلامي، بايد از هم اکنون برنامه ريزي کنيم.

وي بر مطالبات دانشگاهي در اين زمينه تاکيد کرد و گفت: ثبت اختراع و پتنت در حوزه فناوري نسل پنجم موبايل، اخذ حق مالکيت معنوي و شفاف سازي فضاي پژوهش در اين عرصه، از جمله برنامه هاي پيش رو است.

رئيس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات افزود: با ايجاد مرکز نوآوري 5G و بکارگيري شرکتهاي دانش بنيان در اين بخش، امکان توليد محصول در اين زمينه، افزايش مي يابد. در اين راستا تبادل و تعاملات علمي پژوهشي سازنده با شرکتهاي دانش بنيان و توليد اشتراکي دانش، در دستور کار قرار گرفته است.

وي تصريح کرد: به جاي اينکه منتظر بمانيم فناوري 5G وارد کشور شود و سپس آن را بومي کنيم، قصد داريم با تدوين نقشه راه اين فناوري را در کشور همگام با دنيا بومي سازي کنيم؛ براين اساس مشارکت بين المللي در اين حوزه را در دستور کار قرار داديم.

وي با اشاره به برنامه هاي آينده پژوهي ارتباطي در حوزه نسل پنجم موبايل افزود: در حوزه شناسايي و تحليل فناوريهاي مرتبط با نسل پنجم موبايل، ارتباطاتي با نهادهاي بين المللي و افراد شناخته شده بين المللي در مراکز مختلف دنيا گرفتيم و با ايجاد مرکز نوآوري، مجموعه پژوهش هاي خوب و کاربردي اين حوزه را به نوعي به بازار بين الملل وصل خواهيم کرد.

رئيس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات با تاکيد براينکه تعاملات بين المللي را آغاز کرده و برنامه مشخصي براي همکاري پژوهشي و تحقيق و توسعه (R&D )با برخي شرکتها داريم ادامه داد: توافقات اوليه در اين زمينه شکل گرفته تا منعطف با بازار پژوهش، ظرفيت سازي نيز در کشور انجام شود؛ چرا که هدف از اين پژوهش تنها توليد مقاله نيست و چشم انداز ما ثبت اختراع در اين بخش است.

وي با بيان اينکه مذاکرات با نهادهاي بين المللي قانونگذار و استانداردساز اين حوزه نيز در دستور کار قرار دارد گفت: پيش بيني ها براي استانداردسازي نسل پنجم موبايل، مربوط به سال 2016 است و برآورد مي شود که اين فناوري از سال 2020 عرضه عمومي شود.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو